Hoe inzicht in onbewuste drijfveren je effectiever maakt als mens en professional!!

Inleiding

De eerste aflevering van The Happy Professional leverde vele mooie reacties op. Ik ben er blij mee! Zoals beloofd zal ik nu wat nader ingaan op de onbewuste drijfveren die ons gedrag aansturen. Ongelooflijk maar op geen enkele reguliere opleiding leer je hoe belangrijk onze onbewuste drijfveren eigenlijk zijn. Laat staan dat je leert hoe je deze kunt achterhalen bij jezelf en anderen. Op de V-cirkel academie, waar ik ben opgeleid en nauw mee samenwerk,  leer je hoe we 24/7 door onze onbewuste drijfveren worden aangestuurd. Ze bepalen meer dan 90 % van  je doen en laten, dus kun je ze maar beter kennen.

Persoonlijk functioneren is als een ijsberg, het grootste gedeelte zit onder water!
De ijsberg staat symbool voor ons persoonlijk functioneren als mens en professional. 10 %  van ons persoonlijk functioneren zit boven de waterlijn, dit betreft onze kennis en vaardigheden. Het grootste deel van de ijsberg bevindt zich echter onder  water.  Dit is ons onbewuste deel, de  drijfveren die 90% van ons gedrag bepalen en beslissend zijn voor ons succes  in het leven of ……….”het schip doen  zinken”.

Omdat het onbewuste deel zo bepalend is voor ons functioneren, is het wel zo slim om je onbewuste drijfveren te leren kennen, want als die niet overeen komen met het door jouw gewenste gedrag, dan is de kans groot dat elke verandering stuk loopt op het onder water gedeelte.

Een professional of manager die niet alleen weet wat hij doet, maar ook wat hem daarbij onbewust motiveert, kent de voor- en nadelen van zijn routinematige aanpak en is eerder bereid zijn gedrag aan te passen. Als extraatje zijn ze ook nog meer in balans, rustiger, doelgerichter en makkelijker in de omgang, omdat ze weten hoe ze in elkaar steken en dat van zichzelf hebben geaccepteerd.

Onderscheid tussen gedrag en drijfveren, een praktijkvoorbeeld
Gedrag is wat je zichtbaar laat zien, drijfveren zijn de onbewuste motivaties die dat gedrag aansturen. Ogenschijnlijk hetzelfde gedrag kan dus vele verschillende oorzaken hebben. Dr. Rolph Pagano geeft in zijn boek “Het Enneagram voor managers, 9 stijlen van leidinggeven” een krachtig praktijkvoorbeeld. In een team van negen mensen blijken er vier te worstelen met de neiging om dingen voor zich uit te schuiven. Verrassend genoeg bleken ze hele verschillende persoonlijke redenen te hebben om tijd te rekken. Voor de een was het perfectionisme, hij hield zich voor dat zijn werk nog niet goed genoeg was, dus niet af. De ander schoof dingen voor zich uit omdat hij ze niet leuk vond. De derde stelde dingen uit omdat hij zich niet zomaar gek liet maken door een deadline (ik bepaal zelf wel wat ik doe). De vierde liet dingen liggen zolang hij er niet voldoende zeker van was dat ze volledig succesvol zouden worden afgerond. Deze motieven ontdekten ze tijdens een teambegeleiding door een drijfverencoach die gericht op zoek ging  naar iemands onbewuste motivatie. Door zich bewust te worden van hun persoonlijke reden om dingen uit te stellen, ontstond er bij de mensen pas echte bereidheid om het anders te doen.

Wil je nog een praktijkvoorbeeld? In het kader van een nieuwe visie op Human Resources Development moet een team van 9 mensen een persoonlijk ontwikkel plan (POP) schrijven. Klik hier om te lezen hoe dit waarschijnlijk afloopt voor de 9 mensen die allen aangestuurd worden door verschillende drijfveren.

Op zoek naar jouw onbewuste drijfveren?
Wat drijft een professional om bijvoorbeeld conflictmijdend, confronterend, uitstellend, zorgzaam of principieel te zijn? In haar boek “de beste versie van jezelf”, word dit helder en met twee voeten op de grond uitgelegd. Elk mens wordt in zijn gedrag aangestuurd door één Vicieuze V-cirkel van vier dominante onbewuste drijfveren. Ik noem hier alleen de eerste twee: De Verleiding (de psychologische ervaring die jouw gedrag altijd moet opleveren) en De Vermijding (de psychologische ervaring die je ten koste van alles wil vermijden). Zolang je je hiervan niet bewust bent blijf je gevangen in schijnbaar onveranderbaar gedrag. Zodra je jouw eigen V-cirkel echter hebt leren kennen, dan weet je welke ideaalbeelden jij onbewust najaagt, door welke overtuigingen jij wordt aangestuurd en met welke kwesties jij in je leven en werk te dealen hebt!

Wil je een eerste indruk van het ideaalbeeld en basis overtuiging van elk type, dan  kun je hier klikken.

Wil je nog meer weten? Lees dan het nieuwe boek van Monique Schouten, “De beste versie van jezelf”.

Wil je jouw persoonlijke drijfveren helemaal leren kennen en hoe deze doorwerken in je werk en leven, neem dan contact met mij op voor een drijfveren scan, coaching traject of ‘in-company’ training. Je kunt ook de tweedaagse workshop volgen bij deV cirkel Academie.

 

Binnenkort: afleveringen over effectief communiceren, hoe simpel situationeel leidinggeven een manager en medewerker echt verder helpt, hoe je jouw team snel analyseert en tot belangrijke verbeteringen komt, tips voor persoonlijke effectiviteit, zelfinzicht, leiderschap enz.

Wat is de rode draad in jouw leven of werk, wat zijn jouw terugkerende thema’s? Welke aanwijzingen levert dit op over jouw onbewuste drijfveren? Laat mensen uit je omgeving deze nieuwsbrief eens lezen en vraag ze hoe zij jou zien. Dat levert boeiende gesprekken op en onthult onvermoede blinde vlekken.

Fijne feestdagen gewenst en tot de volgende keer.

Peter